Materiaalit

"Huuto"Rakentamisemme keskiössä on talojemme sisäilman laadun varmistaminen. Tämä tarkoittaa sitä, ettei yksikään rakennusmateriaali tuo sisäilmaan haitallisia kemikaaleja (VOC). Toisaalta tämä tarkoittaa myös sitä, että valitsemillamme rakennusmateriaaleilla ei viihdy ihmiselle vaarallisa mykotoksiineja (MVOC) tuottavia mikrobeja. Koska nykyrakennusmateriaalien sisältämien kemikaalien ja toksiinien turvallisuuden tutkiminen on vielä vajaata (pitkäaikainen altistuminen ja yhteisvaikutus), niin olemme ottaneet käyttöön varovaisuusperiaatteen: käytetään niitä rakennusmateriaaleja, joita täällä Suomessa on käytetty vuosisatoja. Käytännössä tämä tarkoittaa kemikaaleilla käsittelemättömiä luonnonmateriaaleja.

 

Luonnonmateriaalien heikkous on niiden homehtuminen, jos niitä ei käsitellä oikein. Koska emme halua niihin homeenestoaineita ja muita kemikaaleja, niin ainoaksi keinoksi  jää rakennusmateriaaliemme laadun varmistaminen jokaisessa vaiheessa. Tässäkin tukeudumme vahvasti perinnetietoon, joka kokemuksen kautta on havainnut oikeanlaiset menetelmät hirsien, eristeiden ja muiden rakennustarvikkeiden käsittelyssä, kuivaamisessa ja asentamisessa. Lue täältä tarkemmin käyttämistämme materiaaleista ja niiden käsittelystä

Hirsirakentamisen suurena etuna on se, että hirsikehikon pystyttämisen jälkeen talon seinät ovat täydellisen valmiita. Sen tähden hirsirakennuksiin ei tarvitse sijoittaa juuri mitään materiaalia, joka toisi sisäilmaan omaa kemikaalipäästöä. Tilaamalla meiltä hirsitalon saat ohjeita myös muihin melko turvallisiin pinnoiteratkaisuihin, mikäli haluat kotiisi väriä, tai et halua kaikkien pintojen olevan puuta.