Hirsi

039Pääasiallisin materiaalimme on massiivipuinen hirsi, joka tehdään Lapin tiheäsyisestä männystä. Sahauksen jälkeen hirsiemme paksuus on 185 mm. Oikein käsiteltynä mäntyhirsi on ylivertainen rakennusmateriaali, joka varmistaa kotisi sisäilman laadun koko elämäsi ajan – jopa neljänteen polveen asti.

Tärkein tekijä hirren laadun varmistamiseksi on kaataa puut oikeana ajankohtana. Perinteisesti on tiedetty etenkin kevät- ja kesäpuun homehtuvan helposti. Tästä syystä rakennuspuu kaadettiin aina talvella, jolloin puu on luonnollisessa lepotilassaan.

  • Hirsitukkimme kaadetaan  aina sydäntalvella

Hirren saa pilattua väärillä toimenpiteillä vaikka sen olisi kaatanut talHirsitaapelivellakin. Tärkeä tekijä laadun säilyttämiseen on varastoida hirret ulkokuivatukseen katoksen alle vuoden ajaksi. Ulkokuivatuksen suurena etuna on hirren kuivuminen tasaisesti, jolloin hirsien halkeileminen on vähäisempää ja sitä kautta ne säilyttävät paremmin lämmöneristyskykynsä. Vuoden ulkokuivatuksen jälkeen männystä on myös haihtunut merkittävä osa sen sisältämistä luonnollisista kemikaaleista, jotka saattaavat ärsyttää joitakin herkistyneitä

  • Kuivaamme hirsiämme vuoden verran ulkona peltikaton alla

Vuoden ulkokuivatuksen jälkeen Lapin jykevät männyt ovat valmiita tuomaan lämpöä ja henkeä kotiisi. Ota yhteyttä jo tänään, niin suunnitellaan koti, joka tuo terveyttä ja kestää jälkipolville!